GİZLİLİK, KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ, VERİ GÜVENLİĞİ VE ÇEREZ POLİTİKALARI

GİZLİLİK POLİTİKASI

("Desa Deri San. Ve Tic. A.Ş. ile Çelet Holding A.Ş. ve Bağlı Ortaklıkları " aşağıda bahsedilen "Desa ve Çelet Holding Ve Grup Şirketlerini"  ifade eder.)

Müşterilerimize ait kişisel bilgiler, gizlilik içerisinde alınmaktadır. Bununla beraber iş sürecimizin sorunsuz ilerlemesi için müşteri bilgilerimizin saklanması ve kullanımı kısmen gereklidir.

Desa, müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla kişisel bilgilerinizi (isim, yaş, ilgi alanlarınız, e-posta vb.) sizlerden talep etmektedir. Bu bilgiler, dönemsel kampanya çalışmaları, müşteri profillerine yönelik özel promosyon faaliyetlerinin kurgulanması ve istenmeyen e-postaların iletilmemesine yönelik müşteri "sınıflandırma" çalışmalarında sadece Desa bünyesinde kullanılmaktadır. Desa topladığı bilgileri söz konusu üyenin haberi ya da aksi bir talimatı olmaksızın, üçüncü şahıslarla kesinlikle paylaşmamakta, faaliyet dışı hiçbir nedenle ticari amaçla kullanmamakta ve de satmamaktadır.

Desa, e-posta adresleri ve üyelik formlarında istediği kişisel bilgilerin haricinde desa.com.tr adresli sitenin kullanımı sırasında izlediği ziyaretçi hareket ve tercihlerini analiz ederek yorumlamaktadır. Kişisel bilgiler içermeyen bu istatistiksel veriler, daha özel ve etkin bir alışveriş deneyimi yaşatmak amacıyla Desa iş ortakları ile paylaşılabilmektedir.

Üyelerimize ait bilgiler yasal düzenlemelerin öngördüğü sorumluluklarımız çerçevesinde ilgili kuruluşlara açıklanabilir.

Müşterinin üçüncü kişilerle ilgili şahsi nitelikteki bilgiler vermiş olması durumunda söz konusu kişi ya da kişileri şahsi nitelikteki bilgilerinin işlenmesi ve kullanılması hakkında bilgilendirme ve söz konusu bilgilerin yukarıda belirtilen amaçlarla kullanılması için açık rızalarının alınması sorumluluğu Müşteri’ye ait olacaktır.

Mevzuat çerçevesinde müşterilerin verilerinin nasıl kullanıldığına ilişkin bilgi talep etmek, varsa yanlış verilerin düzeltilmesini istemek, elde edilmiş verilerin silinmesini veya yok edilmesini istemek, bilgilerin Türkiye dışına aktarılıp aktarılmadığı öğrenmek, işlemeye itiraz etmek ve varsa uğradığı zararın giderilmesini talep etmek hakları bulunmaktadır.

Müşteri üye kaydı yaptırdığında ve bilgilerini verdiğinde söz konusu bilgileri Desa ve Çelet Holding grup şirketlerine ifşa etmemize ve/veya aktarmamıza açık biçimde onay vermiş olduğu konusunda bilgilendirilmiştir.

Müşteri, Desa tarafından bilgilerinin sadece faaliyet ile ilgili olarak kullanılacağı, işleneceği, Desa ve Çelet Holding grup şirketleri ve verilerin işlenmesi amacıyla Desa’nın belirlediği şirketlere aktarılacağı konusunda açıkça bilgilendirilmiş ve açık rızası alınmıştır.

Bu bilgiler, Desa ve Çelet Holding grup şirketlerinin belirleyeceği (sosyal medya-online reklam işletmecileri dahil) üçüncü kişiler/kuruluşlar tarafından, gerek yasal nedenlerle, gerek genel ve kişiye özel ürün-hizmet ve imkanlardan yararlandırılabilmesi için (sahtecilik soruşturmaları, fatura tahsilatı, üyelik ve ödül programları, teknolojik hizmet tedariki, finansal işlem yönetimi, lojistik hizmetler, nakliye, sipariş yönetimi ve müşteri hizmetleri ve/veya satın alma işlemlerinde kullanıcılarımıza yeterli güvenceleri sunmak için web sitemizde gerçekleştirilen işlemlerin analizi gibi) ya da alışveriş işlemlerinizi işleme koymak için, gerek ise her türlü, ürün-hizmet tanıtımı, reklam, iletişim, promosyon, satış, pazarlama, mağaza kartı, kredi kartı  ve üyelik bilgilendirmeleri, uygulamaları ve işlemleri yapılması amacı ile otomatik olan/olmayan yöntemler ile alınabilir, temin olunabilir, devralınabilir, yasal azami süre aşılmamak üzere öngörülecek süre için  yurt içinde ve dışında yazılı/manyetik arşivlere kaydedilebilir, depolanabilir, muhafaza olunabilir, elde edilebilir hale getirilebilir, kullanılabilir, güncellenebilir, değiştirilebilir, yeniden düzenlenebilir, sınıflandırılabilir, paylaşılabilir, yurt içinde-dışında aktarılabilir, transfer olunabilir ve sair kanunlara uygun suretler ile işlenebilir.
Müşteri verdiği bilgilerin gerçek ve doğru olduğunu garanti eder ve bu bilgilerde herhangi bir değişiklik olduğunda bize bildirmeyi taahhüt eder. Kayıt formunda belirtilen yanlış, eksik ya da tam olmayan bilgiler nedeniyle web sitemizin, web sitesi sorumlusunun ya da herhangi bir üçüncü kişinin maruz kalabileceği zarar ya da kayıptan Müşteri (bilgileri ibraz eden kişi) sorumlu olacaktır.

Web sitesinde siteyi ziyaretiniz sırasında edinilen bilgiler içeren küçük metin dosyaları olan ve temel amacı web sitesini ziyaret deneyiminizi iyileştirmek olan çerezler kullanmaktayız.

Site'nin mobil versiyonu-aplikasyonunun (akıllı cihaz uygulamasının) kullanıldığı hallerde üyelerin Desa ve Çelet Holding grup şirketlerine, bayileri ile anlaşmalı kuruluşlarına ait fiziki ve e-ticaret mağazaları-reyonları ile içinde yer aldıkları yapıları-siteleri ziyaretlerine ve buralardan alışverişlerine dair her türlü kişisel olan-olmayan bilgiler de (konum verileri, incelenen ürünler ve alışveriş konusu ürün-tutar bilgileri dahil) cihazlarında ilgili fonksiyonlar açık ise bluetooth ve kablosuz ağ bağlantılarından uygun teknik yöntemler ile alınabilir, yukarıdaki paragrafta belirtilen ticari amaçlar ile anılan şirketler ve kuruluşlarca yukarıda belirtilen kapsamda işlenebilir.

"Şirketinize ait markalara ilişkin sanal mağaza, sosyal paylaşım, ürün kişiselleştirme, reklam vb. konularda oluşturulan uygulamalara, işbu web sitesinde tanımlı olan ve tarafıma ait üyelik bilgilerinin tanımlanmasını ve bu üye bilgilerimle ilgili aplikasyonlara üyeliğimin yapılmasını kabul ediyorum. Bu kapsamda üyelik bilgilerimin, ilgili aplikasyonlar için kullanılmasına, işlenilmesine ve bu bağlamda transfer edilmesine onay veririm.”

Üyeler arzu ettikleri  her zaman ve hiçbir gerekçe göstermeksizin aşağıda belirtilen iletişim kanallarından Desa’ya ulaşarak veya iletilerimizde belirtilen red işlemini yaparak taraflarına ticari elektronik iletişimleri durdurabilirler. Üyenin bu husustaki açık bildirimine göre belirttiği kanallar için tarafına iletişimler yasal azami süre içinde durdurulur (yasalara göre mümkün-gereken işlem ve iletişimler devam eder).
Üyeler diledikleri anda "Hesabım" bölümünden "Bildirim Ayarlarım" kısmındaki seçeneklere tıklayarak üyelikten ayrılma hakkına sahiptirler.

Desa’ya siparis@desa.com.tr adresinden e-posta yoluyla, www.desa.com.tr/iletisim adresindeki iletişim formunu doldurarak  ve 444 3372  numaralı müşteri hizmetleri telefon numarasından ulaşabilirsiniz.

Desa Deri Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Adresi : Halkalı Cad. No: 208 Sefaköy – İstanbul/Türkiye
Telefon : 444 3372 
Eposta : siparis@desa.com.tr

KİŞİSEL VERİLERE İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ

Veri Sorumlusu: Desa Deri Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Adres: Halkalı Cad. No: 208 Sefaköy – İstanbul/Türkiye

Desa Deri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (“Şirket) olarak kişisel verilerinizin güvenliği hususuna önem vermektedir. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına ve Kanunlarına göre kurulmuş olan şirketimiz; 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanun’unun getirmiş olduğu düzenlemeler çerçevesinde siz değerli müşterilerimizi  kişisel verilerin nasıl toplandığını, işlendiğini ve işleme amacını KVKK’da tanımlı şekli ile “Veri Sorumlusu” sıfatıyla aydınlatmak  istiyoruz.

Siz değerli müşterilerimizin, açık rıza vererek  şirketimizle paylaşmış olduğu kişisel veriler, şirket kayıtlarına, KVKK’nın belirlediği şekilde, şirket faaliyet  ve hizmet alanları ile sınırlı olmak üzere işlenebilecek, şirketimiz ile bağlantılı olan yurtiçindeki ve yurtdışındaki kişilere aktarılabilecek ve saklanabilecek ve profilleme için kullanılabilecek ve sınıflandırılabilecektir.

1. Kişisel Verilerin Toplanması, İşlenmesi ve İşleme Amaçları

Kişisel verileriniz KVKK’nın 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde  hukuka ahlaka ve dürüstlük kurallarına uygun, doğru şekilde, güncelliği aktive ederek, siz değerli müşterilerimizin haklarına halel gelmeyecek şekilde meşru bir şekilde işleyecektir. Aşağıda belirtilen ancak bunlarla sınırlı olmayan sebep ve amaçlarla (“Amaçlar”) otomatik ya da otomatik olmayan yöntemlerle, Şirket birimleri, şubeleri, mağazaları, ofisleri, internet sitesi, çağrı merkezi, sosyal medya mecraları, mobil uygulamalar ve benzeri vasıtalarla sözlü, yazılı ya da elektronik olarak yasal azami süreler aşılmamak üzere bilginin mahiyetine göre işlenme amacına uygun biçimde öngörülecek süre ile yurt içinde veya yurt dışında yazılı/manyetik arşivlere kaydedilme, depolanma, saklanma, muhafaza edilme, işlenme, elde edilebilir hale getirilme, kullanılma, güncellenme, değiştirilme, birleştirilme, yeniden düzenlenme, sınıflandırılma, açıklanma, paylaşım, aktarılma, transfer ve kişisel veri mevzuatında öngörülen sair işlenmelere tabi tutulabilecektir:

Şirketimiz tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilebilmesi ve Şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden sizleri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi, Şirketimizin ticari ve iş stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması, Şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek önerilmesi ve tanıtılması ile üyelik, satış, reklam, iletişim, promosyon, pazarlama ve mağaza kart işlemleri ve bunlara ilişkin bilgilendirme ve uygulamalarının gerçekleştirilmesi, Müşterilerimize özel satış ve pazarlama faaliyetlerinin planlanması ve gerçekleştirilmesi, Müşteri hizmetlerinin ve ilişkilerinin yürütülmesi ve icrası, Şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetler ile Şirketimizin ve Şirketimizle iş ilişkisi içerisinde olan üçüncü kişilerin hukuki ve ticari güvenliğinin temini (Şirketimiz tarafından yürütülen iletişime yönelik idari operasyonlar, Şirketimize ait lokasyonların fiziksel güvenliğini ve denetimini sağlamak, müşterileri değerlendirme/şikayet yönetimi süreçleri, itibar araştırma süreçleri, etkinlik yönetimi, hukuki uyum süreci, denetim, mali işler v.b.), hukuksal süreçlerin takibi ve mevzuattan doğan hakların tesisi, kullanılması ve korunması, Satış sonrası destek hizmetleri ile yükümlülüklerinin, müşteri memnuniyetinin, kurumsal iletişim faaliyetlerinin, müşteri ilişkileri ile müşteri talep ve şikayetlerinin yönetimi süreçlerinin planlanması ve icrası, Şirket faaliyetlerinin Şirket prosedürleri veya ilgili mevzuata uygun olarak yürütülmesinin temini, İş sürekliliğinin sağlanması faaliyetlerinin planlanması veya icrası, Kurumsal sürdürülebilirlik, kurumsal yönetim, stratejik planlama ve bilgi güvenliği süreçlerinin planlanması, denetimi ve icrası; iş ortağımız olan diğer şirketler, bayileri veya tedarikçilerle yürütülen işlerin icrası ve ilişkilerin yönetimi.

2. İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

Şirketimiz toplamış olduğu kişisel verileri; KVKK tarafından öngörülen temel ilkelere uygun olarak ve KVKK’nın 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde olmak kaydıyla yukarıda belirtilen Amaçlarla iş ortaklarımıza, iş bağlantılarımıza, alt yüklenicilerimize, ifa yardımcılarımıza  SUNDUĞUMUZ HİZMET  AMACI doğrultusunda  veya Kanunla düzenlenmiş  ve Kanunlarla emredilmiş olan  denetleyici ve düzenleyici resmi kurumlara mevzuatların çerçevesinde yurt içi ve yurtdışına aktarabilecektir.

3. Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, yukarıda yer verilen Amaçlar doğrultusunda ilgili ürün ve hizmetlerin belirlenen yasal çerçevede sunulabilmesi ve bu kapsamda Şirketimizin sözleşme ve yasadan doğan mesuliyetlerini eksiksiz ve doğru bir şekilde yerine getirebilmesi gayesi ile edinilmekte ve her türlü sözlü, yazılı ya da elektronik ortamda genel müdürlük, çağrı merkezi, internet sitelerimiz, iş birliği ortaklarımız, online işlemler, satıcı ve/veya bayi ağı ve diğer dağıtım kanalları gibi vasıtalar aracılığıyla doğrudan siz müşterimizden veya çeşitli resmi kurumlar yahut doğrudan veya dolaylı bağlı ortaklarımız, iştiraklerimiz, hakim hissedarımız veya hizmet aldığımız ya da verdiğimiz gerçek ya da tüzel üçüncü kişiler aracılığıyla toplanabilir.

Kişisel verileriniz, bugüne kadar mağazalarımızdan açık rızanız ile doldurmuş olduğunuz formlar, internet sitelerimize giriş yaparken, bizimle iletişime geçerken  açık rızanız ile doldurmuş olduğunuz formlar ile de toplanmakta olup, bu şekilde de toplanmaya devam edilecektir.

4. Kişisel Veri Sahibinin KVKK’nın 11. maddesinde Sayılan Hakları

Bu kapsamda kişisel veri sahipleri;

haklarına sahiptir.

KVKK’nın 13. maddesinin 1. fıkrası gereğince, yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak ile ilgili talebinizi, yazılı olarak veya Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun belirlediği diğer yöntemlerle (kayıtlı elektronik posta (“KEP”) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza ya da ilgili kişi tarafından Şirketimize daha önceden bildirilen ve veri sorumlusunun sisteminde kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle veya başvuru amacına yönelik geliştirilmiş bir yazılım ya da uygulama vasıtasıyla) Şirketimize iletebilirsiniz.

Bu kapsamda yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için kimliğinizi ve iletişim bilgilerinizi tespit edici gerekli bilgiler ile KVKK’nın 11. maddesinde belirtilen haklardan kullanmayı talep ettiğiniz hakkınıza yönelik açıklamalarınızı içeren talebinizi; desa.com.tr/iletisim adresindeki formu doldurarak, formun imzalı bir nüshasını “Halkalı Cad. No: 208 Sefaköy – İstanbul/Türkiye” adresine kimliğinizi tespit edici belgeler ile bizzat elden iletebilir, noter kanalıyla veya KVKK’da belirtilen diğer yöntemler ile gönderebilirsiniz.

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ İÇİN İZNİNİZ

Verdiğim iletişim bilgileri ve diğer kişisel bilgilerim ile ürün-hizmet alışverişlerime, e-ticaret ve fiziki mağazalar-reyonlar ile içlerinde yer aldıkları yapıları-siteleri ziyaretlerime ve buralardan alışverişlerime dair her türlü kişisel olan-olmayan bilgilerim ile ilgili olarak; gizliliklerinin korunması için lüzumlu tedbirler alınarak ve işlenmesine dair kanuni ilkelere uygun şekilde Veri Sorumlusu Şirket  Desa Deri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Çelet Holding Grup Şirketleri ve keza ortakları-iş ortakları, halefleri, servis sağlayıcıları-tedarikçileri (sosyal medya işletmecileri dahil) ve bunların belirleyeceği üçüncü kişiler/kuruluşlar tarafından, gerek yasal nedenlerle, gerek genel ve kişiye özel ürün-hizmet ve imkanlardan yararlandırılabilmem için, gerek ise her türlü ürün-hizmet tanıtımı, reklam, iletişim, promosyon, satış, pazarlama, mağaza kartı, kredi kartı  ve üyelik işlemleri, bilgilendirmeleri ve uygulamaları yapılması amacı ile  isim, soyisim, rumuz, yaş, cinsiyet, medeni durum, yaşanılan bölge, eğitim düzeyi, ilgi alanları, her türlü ürüne ilişkin alışveriş alışkanlığı-tercih, beğeniler, fatura içerikleri, cep/ev/iş telefon numarası, cihaz kodu, teknik reklam tanıtıcısı-kimliği bilgileri, mail adresi, şifre hariç her türlü kart bilgileri ve konum verileri gibi kişisel bilgilerimin otomatik olan/olmayan yöntemler ile temini, devralınması, yasal azami süreler aşılmamak üzere öngörülecek süre ile yurt içinde ve dışında yazılı/manyetik arşivlere kaydedilmesi, depolanması, muhafazası, elde edilebilir hale getirilmesi, kullanılması, güncellenmesi, değiştirilmesi, birleştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, sınıflandırılması, açıklanması, paylaşımı, (yurt içinde-dışına) aktarılması, transferi ve sair suretler ile işlenmesi için, ilgili tüm kanuni haklarım hususunda bilgilenmiş olarak, açıkça izin (rıza-onay) veriyorum. 

ELEKTRONİK TİCARİ İLETİ GÖNDERİMİ İÇİN İZNİNİZ

Kanunlara uygun şekilde, her türlü ürün ve hizmetlere ilişkin çeşitli tanıtım ve satış amacıyla, keza, mağaza kartı, kredi kartı ve üyelik bilgilendirme, işlem ve uygulamaları için Şirketiniz Desa Deri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (mersis no: [0293004862700012]) (DESA, DESANINETEENSEVENTYTWO, AEROSOLES, AEROCOMFORT, SAMSONITE, AMERICAN TOURISTER, LIPAULT PARIS markaları) ve Çelet Holding Grup Şirketleri'ne, tarafıma    SMS/kısa mesaj, anlık bildirim, sosyal medya ve diğer online reklam ağları, otomatik arama, bilgisayar, telefon, faks, e-posta/mail, (cihazımda açık ise) bluetooth-diğer kablosuz ağlar ve diğer elektronik iletişim araçları ile ticari elektronik iletiler ve diğer iletiler göndermeleri için açıkça izin ve onay veriyorum.